Ενημέρωση απο τη συγκέντρωση στη Rosa Nera

Στο κλίμα καταστολής των καταλήψεων στα Χανιά αλλα και όλη τη χώρα ο πρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης Ι.Γρυσπολάκης κάλεσε σήμερα δημάρχους, νομάρχες,  βουλευτές  και λοιπούς στη Πρυτανεία (απέναντι απο την κατάληψη Rosa Nera) για να πραγματοποιήσουν σύσκεψη με θέμα την αξιοποίηση του κτηρίου της Rosa Nera αλλα και του κτηρίου Παπαδοπέτρου.

Η κατάληψη Rosa Nera και οι αλληλέγγυοι κάλεσαν σε συγκέντρωση σήμερα στις 5μμ στην αυλή της κατάληψης με σκοπό να φανεί η αντίσταση ενάντια στα σχέδια πρύτανη-κράτου, να δείξουμε οτι το κτήριο δεν θα παραδωθεί εύκολα στα χέρια τους αλλα και για να γίνει παρέμβαση στη σύσκεψη απο τις αλληλέγγυες συλλογικότητες και να διαβαστούν τα κείμενα  τους σχετικά με το θέμα καταστολής της κατάληψης.

Πρώτος απ’ ολους έφτασε ο πρύτανης ο οποίος μάλιστα ήθελε να μπεί με το αυτοκίνητο του στην Αυλή της κατάληψης. Αν και η πόρτα ήταν ανοιχτή ο κόσμος δεν άφησε τον πρύτανη να μπεί με την mercedes του και αυτός μπήκε πεζός περνώντας απο το πλήθος που τον γιούχαρε και φώναζε συνθήματα. Η απόφαση απο την χθεσινή συνέλευση ήταν να μην περάσει κανένας μέσα απο την αυλή και να μπεί απο την πίσω πόρτα αλλα αντίθετα να μπούν όλοι απο την μπροστινή. Ο πρύτανης όμως ισχυρίστηκε οτι δεν έχει κλειδιά αυτής της πόρτας με αποτέλεσμα να περάσουν όλοι (Νομάρχες, Δήμαρχοι κ.λ.π.) μέσα απο το πλήθος.

Η συνήθης τακτική του πρύτανη οπου προκαλεί τον κόσμο να του επιτεθεί για να κλαφτεί αργότερα στα κανάλια αυτή τη φορά δεν έπιασε. Ο πρύτανης βγήκε και ξαναμπήκε προκλητικά αρκετές φορές απο τη πρυτανεία αλλα κανένας δεν του έκανε το χατήρι να ακουμπήσει αυτόν ή κάποιον απο τους “καλεσμένους” του.

Τελικώς η σύσκεψη δεν έγινε αφου δεν ήρθαν οι βουλευτές που είχαν καλεστεί απο τον πρύτανη. Παρ’ ολα αυτά ο Ι.Γρυσπολάκης στις δηλώσεις του είπε οτι η σύσκεψη δεν έγινε γιατι παρεμποδίστηκε! Οταν οι δημοσιογράφοι μάλιστα του θύμισαν οτι έλειπαν κάποιοι βουλευτές αυτός του απάντησε οτι αυτός τους είπε να μην έρθουν για να μην λιντζαριστούν.

Άυριο στις 11 το πρωί καλείται συγκέντρωση στην αγορά σχετικά με το θέμα καταστολής της κατάληψης Rosa Nera

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *