Ενημέρωση σχετικά με τη δίκη των φασιστών στα χανιά

Η ακροαματική διαδικασία άρχισε λίγο μετά τις 4 το απόγευμα και ολοκληρώθηκε με την εξέταση των 7 μαρτύρων κατηγορίας, λίγο πριν τις 8.30 το βράδυ. Εξω απο τα δικαστήρια ήταν καθόλη τη διάρκεια αλλα και απο νωρίτερα (απο τις 12 ) συγκεντωμένος κόσμος που ανα διαστήματα φώναζε συνθήματα. Πολυπληθείς και οι δυνάμεις καταστολής (ματ) που αριθμητικά ήταν περισσότερα άτομα απο τους αντιφασίστες-αντιρατσιστές-αντιεξουσιαστές που ήταν στο χώρο.

Στα δικαστήρια όμως υπήρχε και παρουσία φασιστών που πότε έξω απο τα δικαστήρια και πότε μέσα έκαναν εσθητή τη παρουσία τους. Αν και συνήθως ήταν μαζί με μπάτσους δεν δίστασαν να κινηθούν και μόνοι τους μέσα στο χώρο κοιτώντας φάτσες των συγκεντρωμένων ή ακόμη και περνόντας μπροστά τους!  Πιο συγκεκριμένα το απόγευμα και ενώ είχε φύγει αρκετός κόσμος δύο φασίστες πέρασαν μπροστά απο το πλήθος πηγαίνοντας προς την έξοδο με προκλητικό βάδισμα. λίγο πρίν βγούν απο τη πόρτα άρχισε ενας λεκτικός καυγάς και οι φασίστες έκαναν στροφή 360 μοιρών κατευθηνόμενοι ξανα προς τα μέσα! Τοτε οι συγκεντρωμένοι κατευθήνθηκαν προς το μέρος τους και έγινε μικροσυμπλοκή που έληξε με την επέμβαση των δυνάμεων καταστολής.

Όπως ανακοινώθηκε από το δικαστήριο, η δίκη θα συνεχισθεί το πρωί της Τρίτης 16 Μαρτίου με τις καταθέσεις των μαρτύρων υπεράσπισης, τις απολογίες των κατηγορουμένων, την αγόρευση του εισαγγελέα της έδρας, τις αγορεύσεις των συνηγόρων και την έκδοση της απόφασης. Οι οκτώ, όλοι μέλη ακροδεξιάς-φασιστικής  οργάνωσης, παραπέμφθηκαν να δικαστούν με την διαδικασία του αυτοφώρου στο μονομελές πλημμελειοδικείο Χανίων, με τις κατηγορίες της εξύβρισης και απειλής. Ένας από αυτούς αντιμετωπίζει επιπλέον την κατηγορία για παράβαση του νόμου περί όπλων, αφού φέρεται ότι απείλησε νεαρό με μαχαίρι, ενώ μεταξύ των κατηγορουμένων είναι και ένας υπαξιωματικός του πολεμικού ναυτικού.

Την Τρίτη 16 μαρτίου αντιφασιστική συγκέντρωση έξω απο τα δικαστήρια

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *