Συνέλευση κατοίκων Χαλέπας

Η μικρή μας ιστορία .

Η αφορμή δόθηκε από τα κρούσματα βίας ακροδεξιών στη γειτονιά μας. Είναι γνωστό ότι στη χαλεπα υπάρχει δραστηριότητα σε σχέση με άλλες γειτονιές. Υπήρχε λοιπόν η ανάγκη να συναρτήσουμε ο ένας τον άλλο, να μιλήσουμε μεταξύ μας και προς την ευρύτερη κοινωνία και να αντιδράσουμε .
    Τον ίδιο καιρό, διαπιστώσαμε στις πρώτες μας συναντήσεις ότι μια γειτονιά έχει περισσότερα προβλήματα, ή απλώς ζητήματα, που θα πρέπει να προσέξουμε. Ένα ζήτημα είναι οι ελεύθεροι χώροι και η λειτουργία τους. Ένα άλλο οι ευπαθείς κοινωνικές ομάδες όπως οι μετανάστες.
    Οι συναντήσεις μας συνεχίζονταν κάθε βδομάδα, γνωριστήκαμε καλύτερα κι αυτό που ήταν αρχικά μια ετερόκλητη παρέα κατοίκων της Χαλεπας, έγινε συνέλευση.

Τι σημαίνει συνέλευση .

    Αυτό που επιδιώκουμε είναι να μπορούμε να συμμετέχουμε όλοι ισότιμα στη διαδικασία επίλυσης των προβλημάτων της γειτονιάς μας : αυτό είναι η συνέλευση .
    Πρακτικά, όλοι οι κάτοικοι που συμμετέχουν στη συνέλευση έχουν ισότιμο λογο και δυνατότητα να καταθέσουν την άποψη τους ενώπιον της συνέλευσης. Προαπαθουμε, για πρακτηκους λογους να μην διακόπτει ο ένας τον άλλο, αλλα και να μη μακρηγορουμε. Δεν ειμαστε πια απλως μια παρεα, οποτε ο διαλογος αποκτα ένα διαφορετικο χαρακτηρα. Καταθτουμε τις απόψεις μας στη συνέλευση, στο κέντρο. Για τον ίδιο λογο αποφεύγουμε να δημιουργούνται «πηγαδάκια»
    Στη συνέχεια η συνέλευση ψηφίζει για τις κινήσεις που θα κάνουμε …. Κι έπειτα κάνουμε αυτό που λέμε !

Θέματα

    Είμαστε ανοιχτοί σε οποιοδήποτε θέμα τεθεί στη συνέλευση. Μας απασχολούν διάφορα προβλήματα γειτονιάς αλλά και πολιτιστικές εκδηλώσεις, από μια πιο δημιουργική άποψη. Μας ενδιαφέρει επίσης να γνωριστούμε καλύτερα μεταξύ μας και η γειτονιά να μην είναι πια μια ψυχρή κι απρόσωπη έννοια. Η γειτονιά είναι ένα κομμάτι ζωης μας που τείνει να χαθεί στη σκιά των τηλεοράσεων και του απομονωτισμού.

                              Η γειτονιά είναι ένα βίωμα. Η συνέλευση το πρώτο βήμα

                                                                                                               Συνέλευση Γειτονιάς

πηγη: Κοινωνικό Στέκι – Στέκι Μεταναστών Χανίων

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *