Διεκδικώντας μια καλύτερη γειτονιά – Ανοικτή συνέλευση κατοίκων Νέας Χώρας

Διεκδικώντας μια καλύτερη γειτονιά

Οι σχέσεις των ανθρώπων της γειτονιάς πάντοτε είχαν καθοριστικό ρόλο στις χαρές και τα προβλήματα των ανθρώπων, στην καθημερινότητά τους στις ζωές τους. Ψάχνοντας αυτό, και διαπιστώνοντας κοινούς προβληματισμούς που έχουν να κάνουν με θέματα της Νέας Χώρας, ξεκινήσαμε ανοιχτές συναντήσεις, όπου γνωριζόμαστε, συζητάμε και ενεργοποιούμαστε για να βρούμε τρόπους που θα κάνουν τη γειτονιά μας και τη ζωή μας καλύτερη.

Η πρωτοβουλία κατοίκων για το στρατόπεδο Μαρκοπούλου κατάφερε, ευαισθητοποιώντας τη χανιώτικη κοινωνία, να αποτρέψει την εκμετάλλευσή του και να ενισχύσει τη συνεχή κοινή διεκδίκηση του στρατοπέδου ως ελεύθερου δημόσιου χώρου πρασίνου. Πιστεύουμε ότι τέτοιες συλλογικές κινητοποιήσεις μπορούν να αναδείξουν και να λύσουν ζητήματα που αφορούν τη γειτονιά μας, την πόλη μας, τη ζωή μας.

Έχουμε ήδη διαπιστώσει και ενεργοποιηθεί για διάφορα ζητήματα της γειτονιάς που χρήζουν της προσοχής μας. Προτεραιότητα όμως δίνουμε στα παρακάτω δυο θέματα:

–         Στις 30 Απρίλη πήραν φωτιά οι παλιές αποθήκες της ΑΒΕΑ μαζί με τις από αμίαντο σκεπές τους. Ο αμίαντος αυτός θα έπρεπε ήδη να έχει απομακρυνθεί κάτω από ελεγχόμενες συνθήκες, καθώς αποτελεί κίνδυνο για τη δημόσια υγεία, αφού μάλιστα οι αποθήκες γειτνιάζουν με γυμνάσιο, λύκειο, δημοτικό σχολείο, παιδικό σταθμό της περιοχής. Ζητάμε την άμεση και ασφαλή απομάκρυνσή του.

–         Τα ΠΕΥΚΑΚΙΑ, το πάρκο της Ν. Χώρας, είναι ο ελεύθερος δημόσιος χώρος πρασίνου της γειτονιάς μας. Βρισκόμαστε εκεί, εμείς και τα παιδιά μας, υπερασπίζοντας την ελεύθερη δημόσια χρήση του. Διεκδικούμε αυτός ο χώρος να είναι καθαρός (πρόκειται να πραγματοποιήσουμε συμβολικό καθαρισμό του πάρκου), συντηρημένος και κυρίως ζωντανός χώρος που θα φιλοξενήσει δράσεις αναψυχής, συνεύρεσης, αλληλεγγύης (χαριστικό παζάρι, παραστάσεις Καραγκιόζη,  ρεφενέ γλέντια).

Θέλουμε και χρειαζόμαστε τη συμμετοχή και στήριξη όλων σας στη συλλογική αυτή προσπάθειά μας.

Ανοικτή συνέλευση κατοίκων Νέας Χώρας

Η επόμενη ανοικτή συνέλευση θα γίνει στο πάρκο στα πευκάκια την ΠΕΜΠΤΗ 10 ΙΟΥΝΗ στις 8.00 το βράδυ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *