Πορεία και συμβολικός αποκλεισμός στα Starbucks

Μετά την επίθεση του ισραήλ στα πλοία της αποστολής "Ενα καράβι για τη Γάζα" τα ξημέρωματα της Δευτέρας, καλέστηκαν ως άμεση απάντηση συγκεντρώσεις σε πολλές πόλεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Στα Χανιά καλέστηκε συγκέντρωση για τις 7:30 μ.μ. η οποία τελικώς μάζεψε αρκετό κόσμο και έτσι αφού μίλησαν οι εκπρόσωποι κομμάτων και οργανώσεων που συμετείχαν ακολούθησε πορεία. Ο κόσμος αρκετός (γύρω στα 600 άτομα) απο τους οποίους αρκετοί ήταν άτομα εκτός κινήματος που δεν κατεβαίνουν συχνά στο δρόμο. Το α/α μπλόκ είχε πολύ κόσμο (περισσότερα απο 100 άτομα) συμπεριλαμβανομένων όμως μέσα στο μπλόκ και άτομα διαφορέτικων πολιτικών αντιλήψεων που κάποιες φορές είναι σε άλλα μπλόκ αλλα και κόσμο που κατεβαίνει σπάνια σε πορείες.

Η διαδήλωση που ξεκίνησε απο την αγορά κατέβηκε στο λιμάνι μέσω της οδού Χάληδων και εκανε στάση στα Starbucks οπου γράφτηκαν συνθήματα στις τζαμαρίες της Ισραηλινής καφετέριας και έγινε αποκλεισμός. Δυστηχώς στον αποκλεισμό έμειναν μόνο 200 άτομα (οι περισσότεροι απο το α/α μπλόκ) και οι υπόλοιποι συνέχισαν την πορεία στο λιμάνι. Αφου τελείωσε ο αποκλεισμός ο εναπομείνοντας κόσμος συνέχισε με πορεία στο λιμάνι και κατέληξε στην Σπλάντζια.

Επίσης αν και υπήρχε δοιμιρία στο λιμάνι, δεν εμφανίστηκε κατα τη διάρκεια της πορείας η του αποκλεισμού.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *