Ανακοίνωση του Φόρουμ Μεταναστών Κρήτης για την επίθεση με μολότοφ σε σπίτι μεταναστών στη παλιά πόλη

Δευτέρα προς Τρίτη κατά τις 2.00 μετά τα μεσάνυχτα, στην οδό Σήφακα στα μαχαιράδικα, άγνωστοι πάνω σε μία ή δύο μηχανές (προφανώς φασιστοειδή), αφού έλεγξαν επανειλλημένα και λεπτομερώς το δρόμο και τα γύρω σπίτια, για πιθανούς μάρτυρες, πέταξαν βόμβες μολότοφ με δολοφονικές διαθέσεις, πάνω στην εξωτερική τζαμόπορτα ισόγειου σπιτιού, που διαμένουν μετανάστες από τη Σομαλία και την Τυνησία…

Το τζάμι έσπασε και η φωτιά απλώθηκε και μέσα στο σπίτι, όπου κοιμόταν οι ανυποψίαστοι μετανάστες. Ευτυχώς η φωτιά δεν διαθόθηκε παντού και την έσβησαν οι ίδιοι οι μετανάστες, γλυτώνοντας έτσι τους εαυτούς τους, αλλά και τα γύρω σπίτια και όλη την γειτονιά που κινδύνευε να καεί σε περίπτωση εξάπλωσης της φωτιάς.

Δεν μπορούμε να κάτσουμε με σταυρωμένα χέρια. Οι γειτονιές αυτής της πόλης πρέπει πάση θυσία να μην μολυνθούν από τη λέπρα των φασιστών εγκληματιών. Να συμπαρασταθούμε στα θύματα, να βρεθούμε με τους κατοίκους που ήδη εκφράζουν τον αποτροπιασμό τους για την βαρβαρότητα και τη θρασυδειλία των νεοχιτλερικών.

Το Φόρουμ Μεταναστών Κρήτης καλεί κάθε έντιμο και αξιοπρεπή άνθρωπο να χτυπήσει το φαινόμενο στη ρίζα του, στην καθημερινότητά του, στηλιτεύοντας και χλευάζοντας τον φασιστικό και ρατσιστικό λόγο. Να απομονώσουμε σε τελική ανάλυση κοινωνικά τους φορείς αυτού του λόγου και της ενδεχόμενης ανάλογης πρακτικής διότι η ιστορία έχει αποδείξει ότι τα λόγια μετατρέπονται εύκολα σε πράξη όταν η κοινωνία τα ανέχεται. Θεωρούμε ότι πλέον μονάχα η ίδια η κοινωνία μπορεί να δώσει τελειωτική απάντηση στη φασιστική αλητεία που χτύπησε ξανά στην πόλη μας.

Ας μην ξεχνάμε ότι η Ιστορία Έχει δείξει και κάτι άλλο: πρώτα οι αδύναμοι, οι μετανάστες τώρα, μπαίνουν στο στόχαστρο. Επόμενοι είναι όλοι όσοι αύριο-μεθαύριο – ή σήμερα κιόλας – θα αρνηθούν με συλλογικούς αγώνες να υποστούν την οικονομική εξαθλίωση στην οποία τους οδηγούν οι Κυρίαρχοι. Ας μην ξεχνάμε ότι για αυτόν ακριβώς το λόγο εκτρέφεται το φασιστικό κτήνος σε περιόδους κρίσης. Για να επιτεθεί και να υποτάξει την κοινωνία συνολικά έτσι ώστε να δέχεται καρτερικά την μοίρα της…

http://fmkritis.wordpress.com/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *