Ανακοίνωση του Φ.Μ.Κ. σχετικά με τη καμπάνια (Ένα καράβι για τη Γάζα) στα Χανιά

16-4-2010

Το Φόρουμ Μεταναστών Κρήτης χαιρετίζει την μεγάλη που έχει και στα Χανιά η καμπάνια “ένα καράβι για τη Γάζα”. Ως μέλη αυτής της καμπάνιας, γνωρίζουμε ότι πέρα από την ηθική και οικονομική υποστήριξη, ο παλαιστινιακός λαός περιμένει και κάτι ακόμα από όλους εμάς, τους αλληλέγγυους ανά τον κόσμο. Περιμένει και απαιτεί κάτι ιδιαίτερα κρίσιμο για την συνέχιση του αγώνα του ενάντια στην ισραηλινή κατοχή και σκλαβιά: πολιτική υποστήριξη. Σε καιρούς που η πείνα, οι αρρώστιες, ο θάνατος και οι ταπεινώσεις θερίζουν έναν ολόκληρο λαό επειδή δεν σκύβει το κεφάλι για να του το κόψουν, η Αντίσταση περιμένει από όλους όσους στηρίζουν το Δίκαιο του αγώνα της να μιλάνε και δημόσια και ανοιχτά για αυτό το Δίκαιο.

Αυτό σημαίνει ότι εμείς δεν δικαιούμαστε να κάνουμε λόγο για ειρήνη στην Παλαιστίνη, αφού εκεί δεν γίνεται πόλεμος. Εκεί γίνεται γενοκτονία – η πιο ξεκάθαρη, πολύχρονη και ολοκληρωτική γενοκτονία της σύγχρονης Ιστορίας. Πόλεμος γίνεται μεταξύ κρατών, εκεί όμως από τη μία υπάρχει ένα κράτος με τον πιο σύγχρονο στρατό μετά τις ΗΠΑ, και από την άλλη υπάρχει η Αντίσταση ενός λαού που του έχει απομείνει μονάχα η θέληση για επιβίωση και ελευθερία.

Όποιος μιλάει για ειρήνη κάνει μεγαλύτερο κακό στον λαό της Παλαιστίνης και από τις βόμβες φωσφόρου του Ισραήλ. Όποιος μιλάει για ειρήνη, για πόλεμο, για “διένεξη”, για σύγκρουση, βοηθά το Ισραήλ να εμφανίζεται απλώς ως η μία από τις δύο “εμπόλεμες πλευρές”. Η πραγματικότητα είναι πως το κράτος του Ισραήλ είναι το πρώτο κράτος στην Ιστορία που επεχείρησε και επιχειρεί να φυλακίσει ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ έναν ολόκληρο λαό μέχρι να πεθάνει από τη πείνα, την δίψα και τις αρρώστιες, επειδή τολμάει να αντιστέκεται ενάντια στην κατοχή. Αν δεν μιλήσουμε για αυτό, αν δεν πούμε την αλήθεια για το τι συμβαίνει εκεί πέρα, αν δεν αναγνωρίσουμε το Δίκαιο των όπλων της Αντίστασης, γινόμαστε συνυπεύθυνοι της ηθικής εξόντωσης των παλαιστινίων, η οποία θα οδηγήσει και στην φυσική.

Η Αντίσταση ζητάει βοήθεια για να αποτραπεί η εξόντωση της, η οποία θα σημάνει την ολοκληρωτική υποδούλωση του παλαιστινιακού λαού. Ζητάει να αρθεί ο αποκλεισμός της Γάζας, να παύσουν οι εποικισμοί, να αποσυρθούν τα ισραηλινά στρατεύματα από τα παλαιστινιακά εδάφη. Η χρηματική και υλική βοήθειά μας ας είναι ό,τι ορίζει η συνείδηση και η οικονομική κατάσταση του κάθενός μας. Η ηθική και πολιτική συμπαράσταση δεν μπορεί όμως να είναι άλλη από την ηθική και πολιτική στήριξη της παλαιστινιακής Αντίστασης και του Δίκαιου του αγώνα της με κάθε μέσο που της έχει απομείνει.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *