Ενημέρωση απο την δίκη των φασιστών στα χανιά και την αντιφασιστική συγκέντρωση

Στην καταδίκη 7 εκ των 8 κατηγορούμενων για τα επεισόδια την Τρίτη 9 Μαρτίου στην πλατεία Χορτατσών προχώρησε χθές το μονομελές Πλημμελειοδικείο Χανίων. Το δικαστήριο έκρινε ένοχο 27χρόνο από τη Ν. Κυδωνία για οπλοφορία και κατά συροή απειλές και εξύβριση και του επέβαλλε ποινή φυλάκισης 38 μηνών χωρίς αναστολή.

Αλλα τέσσερα άτομα  ανάμεσα τους και ο υπαξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού, κρίθηκαν ένοχοι για εξύβριση και απειλές κατά συρροή και τους επιβλήθηκε η ποινή φυλάκιση των 32 μηνών (στον υπαξιωματικό χωρίς αναστολή), σε δύο άτομα ηλικίας 19 ετών επιβλήθηκαν ποινές 16 μηνών για κατά συρροήν απειλές και εξύβριση καθώς τους αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας. Ο όγδος κατηγορούμενος κρίθηκε αθώος.  Και οι επτά οι οποίοι καταδικάστηκαν άσκησαν έφεση και αφέθηκαν ελεύθεροι.
Σημειώνεται ότι όλοι οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν ότι είναι μέλη κάποια οργάνωσης ή κόμματος και μόνο ο 27χρόνος δήλωσε “εθνικοσοσιαλιστής” χωρίς να ανήκει σε κάποια παράταξη. Εξω από το χώρο των δικαστηρίων υπήρχαν 120 περίπου άτομα που φώναζαν αντιναζιστικά συνθήματα.

…η είδηση είναι απο καθεστωτικά μέσα.

πηγή : https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1144503

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *