Αντιφασιστικη πορεια στη Χαλέπα

Λίγες μέρες μετά απο τη χάραξη της σβάστιγκας σε δασκάλα στη περιοχη της Χαλέπας γεγονός που συζητήθηκε πολύ στα Χανιά αλλα και σε όλη την Ελλάδα έγινε συνέλευση με πολύ κόσμο απο διαφορετικόυς πολιτικούς χώρους και συλλογικότητες και αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί πορεία στη Χαλέπα αλλα και μικροφωνικές που θα ενημερώνουν για τις φασιστικες επιθέσεις που έχουν γίνει το τελευταίο καιρό και θα καλούν τον κόσμο να διαδηλώσει. Μετά απο πολλές μικροφωνικές (η μια απο αυτές ακυρώθηκε) και προπαγάνδιση ήρθε η μέρα της πορείας.

Περίπου 250 άτομα διαδήλωσαν με κεντρικο πανώ “Κανένας φασίστας ποτέ και πουθενά”στις ανατολικές συνοικίες των Χανίων σε μια μεγάλη σε διαδρομή πορεία που πέρασε κυρίως απο γειτονιές και μικρούς δρόμους αφου αυτός ήταν και ο σκοπός. Ξέκινώντας απο τη πλατεία Ελ.Βενιζέλου ο κόσμος κατευθήνθηκε προς το ΤΕΙ μέσω των οδών Μαυρογένους, Βρίγκα και Ρωμιανού. Εν συνεχεία αφού έκανε μερικά ακόμη τετράγωνα στη περιοχή κινήθηκε και πάλι προς τη πλατεία Ελ.Βενιζέλου. Ανέβηκε τη οδό Δαγκλή και μετά τη Σαμαριάς κάνωντας και στάση στα σχολία της Αμπεριάς. Τελικώς η πορεία έφτασε στη Ηρώων Πολυτεχνείου μέσω της Κροκιδά και απο εκεί ξαναπήγε στη πλατεία Ελ. Βενιζέλου μέσω της ομώνημης οδού.

Αν και η διαδρομή ήταν μεγάλη και κουραστική φωνάχτηκαν και γράφτηκαν συνθήματα ενω μοιράστηκαν και κείμενα στους περαστικούς σε όλη τη διάρκεια της. Η αντίδραση του κόσμου ήταν αρκετά καλή και γενικά δεν έγινε κανένα παρατράγουδο αφου αντίθετα με ότι πίστευαν κάποιοι, φασίστες δεν εμφανίστηκαν ούτε για δείγμα. Ενώ η παρουσία της αστυνομίας (πείτε τους και μπάτσους) ήταν μικρή και αν και υπήρχαν δοιμηρίες δεν εμφανίστηκαν ούτε αυτές.

Ακολουθούν φωτογραφίες αλλα και η διαδρομή της πορείας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *