Κυνήγι φασιστών χτές το βράδυ στα Χανιά

Το απόγευμα της τρίτης τη στιγμη που γινόταν μικροφωνικη ενημέρωσης σχετικα με τις φασιστικές επιθέσεις που έχουν γίνει το τέλευταιο καιρό αλλα και προπαγάνδιση της πορείας που θα γίνει στις 15/3 μια ομάδα 15 περίπου οεχιτών (χρυσαυγίτες των Χανίων) πήγαν στην αγορά και άρχισαν να μοιράζουν φυλλάδια ενάντια στην ιθαγένια των μεταναστών και το σχετικό νομοσχέδιο. Δεν τους έφτανε όμως που πρώτη φορά έκαναν τέτοια κίνηση αλλα άρχισαν και να κοιτάνε επίμονα και απειλητικά μερικούς Συριζέους που μοίραζαν και αυτόι φυλλάδια στην αγορά.

Τα μέλη του Σύριζα ειδοποίησαν κόσμο και για κακή τους τύχη (των χρυσαυγιτών) 30 περίπου άτομα έμφανίστηκαν στην αγορά και άρχισαν να κηνυγάνε τους φασίστες. Οι φασίστες έτρεξαν να ξεφύγουν μετά απο συμπλοκή και κάποιος απο αυτούς έβγαλε και μαχαίρι! Τελικά απο τα 15 άτομα τα περισσότερα κατάφεραν να ξεφύγουν και τα υπόλοιπα μπήκαν σε ενα κοντινό μαγαζί . Οι σύντροφοι προσπάθησαν να μπούνε στο μαγαζί αλλα εκείνη τη στιγμή έφτασαν στο σημείο αστυνομικές δυνάμεις με αποτέλεσμα ο κόσμος να απομακρυνθεί.

Οι συγκεντρωμένοι αυξανόταν συνεχώς και έφτασαν μέχρι και τα 200 ατομα έξω απο το μαγαζί με σχετικά λίγους και ταμπουρομένους ματατζίδες αλλα και αρκετούς ασφαλίτες.

Αργότερα 7 απο τα 30 άτομα που κυνήγησαν τους φασίστες πήγαν στο αστυνομικο μέγαρο (μπατσομέγαρο) για να καταθέσουν την προκλητική τους στάση αλλα και οτι κάποιος απο αυτούς έβγαλε μαχαίρι. Επίσης κάποιοι έκαναν και μυνήσεις εναντίων τους (των φασιστών).

Ενώ ο κόσμος ήταν συγκεντρωμένος έξω απο το μαγαζί κατέφθασε και η εισαγγελέας η οποία απέτησε να αποχωρήσει ο κόσμος για να συλληφθόυν οι φασίστες αλλα της έγινε ξεκάθαρο οτι ο κόσμος δεν θα έφευγε μέχρι να βγούν αυτοί και να τους πάνει για αναγνώριση. Οι μπάτσοι προσπάθησαν να καθηστερήσουν οσο μπορούσαν τα πράγματα ωστε να μειωθεί ο κόσμος και να έχουν αυτοί το πάνω χέρι. Όντως μετά απο κάποιες ώρες ανμονής για να βγάλουν τους φασίστες και αφού έλεγαν συνέχεια “κάντε λιγα μέτρα πιο πίσω και θα τους βγάλουμε να τους πάρουμε” έμειναν γυρω στα 100 άτομα και σε απόσταση 30-40 μέτρων.

Κάποια στιγμή πέρασαν και 2 ύποπτοι οπου ο ένας έχει σίγουρα εμπλακεί σε φασιστική επίθεση. Ο συγκεκριμένος μάλιστα προκλητικότατος πλησίασε και άρχισε να λέει διάφορα σε γνωστό πολιτικοποιημένο μετανάστη. Ο κόσμος άρχισε να τον ακολουθεί, να τον βρίζει και να του πετάει διάφορα αντικείμενα (ξύλα κυρίως). Αυτός αν και αδιάφορος στην αρχή οταν τον περικυκλώσαμε έβγαλε σιδερογροθιά. Το σκηνικό τελείωσε με επέμβαση των ματάδων που τον “προσήγαγαν” και ουσιαστικά τον κάλυψαν.

Αφού πέρασε και άλλη ώρα και δεν φαινόταν οτι θα τους έβγαζαν οσο έιμασταν εκεί, γνωρίζοντας οτι δικοί μας είναι στο αστυνομικό μέγαρο (μπατσομέγαρο) και περιμένουν να τους αναγνωρίσουν αλλα και οτι υπήρχαν κάμερες που θα κατέγραφαν την έξοδο αποφασίστηκε να φύγει ο κόσμος διοτί δεν ήταν δυνατόν να τους φυγαδεύσουν οι μπάτσοι.

Ενδιαφέρον έχει το οτι αφου φύγαμε απο την αγορά και σύμφωνα και με την εφημερίδα “Χανιώτικα Νέα”  η δημοσιογράφος τους που είχε πάει να καλύψει το θέμα στην προσπάθειά της να τραβήξει φωτογραφίες δέχτηκε φραστική επίθεση από αρχιφύλακα των Τμημάτων Αστυνομικών Επιχειρήσεων (ΤΑΕ) ο οποίος της ζήτησε να δει τις φωτογραφίες και της είπε ότι θα… υποστεί τις συνέπειες! Ενώ σύμφωνα και με άλλες μαρτηρίες απηλήθηκαν και τραμπουκίστηκαν και αυτοί που θα τράβαγαν με τις κάμερες.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *