Φασιστική επίθεση σε αγωνιστή του ΕΑΑΚ στο Ρέθυμνο

Ψηφισμα Συλλογου Μεταπτυχιακων Φοιτητων Πανεπιστημιου Κρητης

Την Πεμπτη 4 Μαρτη,στη πανεπιστημιουπολη του Ρεθυμνου Δεχτηκε ανανδρη επίθεση, απο μέλη του παρακλαδιου της Χ.Α. (την Ο.Ε.Ρ.),ο αγωνιστης της ΕΑΑΚ (και  μελος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ) Ν.Α..Η επιθεση πραγματοποιηθηκε λιγες ωρες μετα την επιτυχημενη αντιρατσιστικη πορεια, που ειχε προηγηθει στο κεντρο της πολης.
Το αυγο του φιδιου στο Ρεθυμνο επωαζεται εδω και πολλα χρονια και απειλει να πνιξει μια ολοκληρη κοινωνια. Οι μελανοχιτωνες νοσταλγοι ενος ναζιστικου εφιαλτη κανουν αισθητη τη παρουσια τους ειτε με συνθηματα εθνικιστικου μισους (η πανεπιστημιουπολη ηταν γεματη λιγη ωρα μετα την επιθεση), ειτε με δολοφονικες επιθεσεις εναντιον πρωτοπορων αγωνιστων.
Το παρακρατος δεν εχει κομματικη αποχρωση. Ειναι δομικο στοιχειο του αστικου κρατους και αποτελει τη χρυση του εφεδρεια. Η περικοπη των δημοκρατικων δικαιωματων στις οποιες προχωρησαν και προχωρουν οι κυβερνησεις του αστικου μπλοκ εξουσιας εντασσονται στα γενικοτερα πλαισια αυταρχικοποιησης και ποινικοποιησης των κοινωνικων αγωνων, ουτως ωστε να προχωρησει απροσκοπτα η ολομετωπη επιθεση της Ε.Ε. και των εγχωριων αντιπροσωπων της.
Στα πλαισια μιας γενικοτερης αντιλαϊκης λαιλαπας, που συνοδευεται απο μια ταυτοχρονη εξαρση εθνικιστικων,ρατσιστικων και φασιστικων ενεργειων οι φοιτητες και οι εργαζομενοι πρεπει να συνταχθουν και να δωσουν την απαντηση τους στους δρομους.

ΔΕ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ, ΕΞΟΡΓΙΖΟΜΑΣΤΕ

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕ ΜΑΣ ΣΤΑΜΑΤΑ, ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΒΑΔΙΖΟΥΜΕ ΞΑΝΑ

ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ

ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ

Συλλογος Μεταπτυχιακων Φοιτητων Πανεπιστημιου Κρητης

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *