Πρυτανική λάσπη ενάντια στη Rosa Nera

Την Τρίτη 2 του μηνός ήταν προγραμματισμένη η δημοπρασία του κτηρίου της παλιάς Μεραρχίας στο λιμάνι των Χανίων το οποίο έχει καταληφθεί απο το 2004 και είναι γνωστό πλέον ως κατάληψη Rosa Nera. Η κατάληψη λειτουργεί αμεσοδημοκρατικά, αντιεραρχικά και συλογικά κάτι που φυσικά ενοχλεί την εξουσία εξού και έχει ανα καιρούς απηληθεί με ποικίλους τρόπους μεταξυ των οποίων διακοπή του ρέυματος στο κτήριο και μύνηση απο τον πρύτανη Γρυσπολάκη σε 2 άτομα με τη κατηγορία οτι έμεναν στη Rosa Nera.

Πρόσφατα και με τη βοήθεια της εισαγγελικής απόφασης απο τον Άρειο Πάγο οπου δίνει την άδεια να εκκενωθούν οι καταλήψεις που ανήκουν στο πανεπιστήμιο Κρήτης ο Γρύσπο αποφάσισε να πάρει τον εύκολο στόχο και τα κατάφερε. Το κτήριο Παπαδοπέτρου είναι πλέον στα χέρια του αλλα δεν του φτάνει αυτό, ο πρήτανης θέλει να καταστήλει και τη Rosa Nera.

Όπως και με το παπαδοπέτρου έτσι και με τη Rosa πρώτο του βήμα είναι η δημοπρασία του κτηρίου,. Η διαφορά όμως είναι οτι τα πράγματα στη περίπτωση της Rosa δεν θα είναι τόσο εύκολα και αυτό το είδε απο την αρχή. Η δημοπρασία μετα απο τη παρουσία των καταληψιών αλλα και αλληλέγγυων αναβλήθηκε και το μεγαλύτερο όπλο του Γρυσπολάκη είναι η συκοφαντία και οι ψευτιές στα ΜΜΕ.

Στις δηλώσεις του στα τοπικά ΜΜΕ αναφέρει πολλά ψεύδη οπως…

Κατα τον πρύτανη: Τα μέλη της κατάληψης χειροδίκησαν ενάντια στο Διευθηντή των ΤεχνικώνΥπηρεσιών Γιώργο Καπετανάκη οπου του έσκισαν το πουκάμισο και δέχτηκε μια γροθιά.

Πως έγιναν τα πράγματα: Ο κύριος Καπετανάκης ο οποίος δεν είχε συμπεριφορα κυρίου αποφάσισε με τραμπούκικο τρόπο να μπεί στην αποκλησμένη απο τους Ροζανερίτες και τους αλληλέγγυους αίθουσα σπρώχνοντας αυτούς που ήταν στη πόρτα. Αν και η συμπεριφορά του ήταν σαφώς προκλητική το μόνο που έγινε ήταν να απομακρινθεί απο τους συντρόφους με αποτέλεσμα να ανοίξει το πουκάμισο του κατα 3 πόντους! Γροθιά ουδέποτε δέχτηκε!

Κατα τον πρύτανη: Όταν ο κ. Καπετανάκης μπήκε σε ενα γραφέιο δίπλα απο τη Τεχνική Υπηρεσία χειροδίκησαν και εναντίον της γραμματέως του τμήματος Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης.

Πως έγιναν τα πράγματα: Πολύ απλά δεν έγιναν. Τα συγκεκριμένα τουλάχιστον ουδέποτε.

Κατα τον πρύτανη: Ολα αυτά ειναι καθαρός φασισμός.

Πως είναι τα πράγματα: Αυτός που μιλάει για φασισμό είναι ο μόνος πρύτανης ενάντια στην ελεύθερη διακήνηση ιδεών στο Πανεπιστήμιο (indymedia athens), έχει δηλώσει δημοσίως οτι αδιαφορεί για τους φοιτητές του, είναι πρωτοστάτης στη κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου και είναι καταχρηστικά στη θέση αυτή αφου στις τελευταίες πρυτανικές εκλογές μετρήθηκαν μόνο οι ψήφοι των καθηγητών.

Κατα τον πρύτανη: Το δικαιολογιτικό των συγκεκριμένων ατόμων ήταν οτι μένουν άνθρωποι μέσα στο κτήριο.

Πως είναι τα πράγματα: Αυτό είναι δευτερεύον. Το πρωτεύον είναι οτι η Rosa Nera είναι κοινωνικός και πολιτικός χώρος. Αυτο βαίβεα δεν βολεύει. Ακούγεται καλύτερα το οτι το μόνο που θέλουν αυτα τα άτομα είναι ενα μέρος να μένουν.

Κατα τον πρύτανη: Βλέπω κατα καιρούς διάφορους ανθρώπους αλλοδαπούς κατα κανόνα να μπαινοβγαίνουν σε αυτό το κτήριο και να χρησιμοποιούν αυτή τη στιγμή το ηλεκτρικό ρεύμα το οποίο έχουν πάρει απο το πολυτεχνείο και απο άλλες πηγές.

Πως είναι τα πράγματα: Μπαινοβγαίνουν και αλλοδαποί στη κατάληψη αλλα σίγουρα δεν είναι η πλοιοψηφία. Ακόμη και να ήταν όμως που είναι το το κακό; Μήπως αντιληφθήκατε και εσείς ενα ρατσισμό στα λόγια του; Οσο για το ρεύμα η μόνη πηγή είναι η πρυτανεία και αν θέλετε να εξοικονομήσετε χρήματα για το Πολυτεχνείο κύριε πρύτανη να κάνετε έκπτωση στις μίζες που τσεπώνετε.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *