Sep
11
2010
0

Ενας έκρυθμος χειμώνας έρχεται

Διακοπές τέλος και γυρνάμε στο πολιτικό σκηνικό το οποίο φαίνεται οτι φέτος θα είναι ενδιαφέρον. Μετά απο ενα καλοκαίρι που μπήκαμε στο ΔΝΤ και φάνηκε οτι ο κόσμος είναι έτοιμος να αντιδράσει όλοι περιμένουν το μπάμ. Ποιό θα είναι το μπάμ; Ίσως ακόμη και η ΔΕΘ. Ήδη τα πράγματα είναι έκρυθμα. Παπούτσια πετάγονται στον Γεωργάκη, εφορείες καίγονται, οι φορτηγατζήδες έχουν εξαγριωθεί όπως και πόλυς άλλος κόσμος και η πορεία στην Θεσσαλονίκη ξεκινάει. Και είναι πλέον πιθανό μέσα στο χρόνο η πολιτική αμφισβήτηση να φτάσει στα μεγαλύτερα επίπεδα που έχει φτάσει σε αυτή τη χώρα. Ο Σεπτέμβριος προβλέπεται δυνατός…Ας δείξουμε όλοι μας οτι δεν θα είμαστε για πάντα τα πρόβατα που το μόνο που ξέρουν να κάνουν είναι να δουλεύουν και να πληρώνουν. Ας δείξουμε οτι μπορούμε και να διεκδικήσουμε!

May
20
2010
0

Ενημέρωση απο τη σημερινή πορεία

Η πορεία καλέστηκε απο ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ για τις 10:30 π.μ.και ξεκίνησε γύρω στις 12 αφού τελείωσαν οι ομιλίες των συνδικαλιστών. Οι αναμενόμενα λιγότεροι απο τις του 5 Μάη διαδηλωτές (500-600) έκαναν τον κλασσικό γύρο στο κέντρο της πόλης (αγορά, 1866, κυδωνίας, αγορά). Το α/α μπλόκ είχε αρκετό κόσμο ( γυρω στα 60 με 70 ατομα ) αλλα δεν φάνηκε να υπάρχει όρεξη και για πολλά αφου δεν γράφτηκαν καν συνθήματα. Βαίβεα απο την άλλη δεν έχουν μείνει και πολά σημεία για να γράψει σύνθημα κανείς, αφου όλες οι πορείες στα Χανιά διασχίζουν αυτούς τους συγκεκριμένους δρόμους κάθε φορά. Τέλος για άλλη μια φορά πετάχτηκαν αυγά στα γραφεία του ΠΑ.ΣΟ.Κ στη Κυδωνίας.

Υ.Γ. Ένα σύνθημα προς τους εργατοπατέρες που διάλεξαν να κάνει η διαδήλωση και πάλι αυτον τον μικρό κύκλο στο κέντρο και φωνάχτηκε απο το α/α μπλόκ: Καθε φορά η ίδια μαλακία, απο την αγορά μεχρι την δημαρχεία…

Ενημέρωση απ' το indymedia εδώ

May
07
2010
0

Ενημέρωση απο τη συγκέντρωνση ενάντια στη ψήφιση των νέων μέτρων την Πέμπτη

Η συγκέντρωση που καλέστηκε απο ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ έδειξε απο την αρχή οτι δεν θα μάζευε με τίποτα τον κόσμο που κατέβηκε στη πορεία της προηγούμενης μέρας. Μετά τις 7 και ενώ η συγκέντρωση είχε καλεστεί απο τις 6 αποφασίστηκε να γίνει πορεία στους δρόμους της πόλης. Εκει φάνηκε και το πλήθος του κόσμου. Πανω-κάτω 200 διαδηλωτές απο τους οποίους οι περισσότεροι ( και ο α/α χώρος) ήταν στο μπλόκ του συλλόγου φοιτητών. Η πορεία έκανε την κλασσική διαδρομή στο κέντρο της πόλης (αγορά-1866-Κυδωνίας-αγορά) και όπως και στην προηγούμενη πορεία πετάχτηκαν αυγά στα γραφεία του ΠΑ.ΣΟ.Κ στην Κυδωνίας. Γενικά το κλίμα ήταν μουντό μετά τα γεονότα με τους 3 νεκρούς στην Αθήνα και δεν κατέβηκαν παρα ελάχιστοι εργαζόμενοι.

May
05
2010
2

Πολυπληθής η σημερινή πορεία στα Χανιά

Όπως και σε άλλες πόλεις έτσι και στα Χανία η σημερινή απεργιακή πορεία είχε πολύ κόσμο. Η πορεία ξεκίνησε κατά τις 12 π.μ. απο την πλατεία αγοράς και έκανε το κλασσικό δρομολόγιο με την διαφορά οτι τερμάτησε στη νομαρχία και οτι αντι να στρίψει απο την 1866 και να πάει Κυδωνίας έστριψε τρείς δρόμους μετά στην Μ.Μαργουνίου. Οι δυνάμεις καταστολής αν και υπήρχαν δεν εμφανίστηκαν και υπήρξε μόνο μία οπτική επαφή με μια δοιμιρία ΜΑΤ που και αυτή ήταν σε μακρινή απόσταση. Στη διάρκεια της ομολογουμένος δυναμικής πορείας γράφτηκαν πολλά συνθήματα και πετάχτηκαν αυγά και γιαούρτια στα γραφεία του ΠΑ.ΣΟ.Κ. στην Κυδωνίας. Αν και δύσκολο να υπολογιστεί το πλήθος της πορείας πρέπει να είχε 1500 με 2000 διαδηλωτές (με κάθε επιφύλαξη). οσο για το α/α μπλόκ είχε και αυτό αρκετό κόσμο. Ιδιαίτερα στην αρχή μπορεί να είχε και 100 άτομα. Αργότερα ο κόσμος του μπλόκ λιγόστεψε.

Ακολουθούν φωτογραφίες απο την αγορά πριν ξεκινήσει η πορεία, απο μερικά μπλόκ της πορείας αλλα και απο την ληξη στα διικαστήρια.

Για να δείτε τις εικόνες στο κανονικό τους μέγεθος κάντε κλικ πάνω τους

May
03
2010
0

Ενημέρωση απο τις πορείες της πρωτομαγιάς και την έκτακτη για τα νέα οικονομικά μέτρα

Πορεία Πρωτομαγιάς

Η πορεία της πρωτομαγιάς ξεκίνησε κατα τις 11:30 π.μ. αφού έληξαν οι ομιλίες των εκπροσώπων απο κόμματα και οργανώσεις. Οι διαδηλωτές ήταν περίπου 400 σε αριθμό αλλα οστώσο το Α/Α μπλόκ δεν είχε πολύ κόσμο (γυρω στα 30 άτομα). Η πορεία έκανε την κλασσική διαδρομή και μετά κάποιος κόσμος απο το Α/Α μπλόκ πήγε στις κοντινότερες τράπεζες και έγραψε συνθήματα. Σε ολη τη πορεία η παρουσία των δυνάμεων καταστολής ηταν μικρή και δεν εμφανίστηκαν διμοιρίες των ΜΑΤ.

Πορεία για τα νέα οικονομικά μέτρα (Κυριακή 2 Μαϊου)

Η συγκέντρωση καλέστηκε απο την επιτροπή αγώνα με αφορμή την ανακοίνωση των νέων οικονομικών μέτρων και ο κόσμος έμαθε οτι θα γινόταν συγκέντρωση και ίσως και πορεία μόνο μέσω τηλεφώνων και ίντερνετ. Όπως και να 'χει στη πλατεία αγοράς μεζεύτηκαν γύρω στα 150 άτομα και τελικά έγινε πορεία που ξεκίνησε απο την αγορά, κατέβηκε την οδο Χάλιδων, διέσχισε παραλιακά το λιμάνι και κατέληξε στο Κούμ Καπί. Κατα την διάρκεια της παρείσφρησε και άλλος κόσμος και ίσως οι διαδήλωτες να έφτασαν τους 200. Η παρουσία του Α/Α χώρου μιδαμινή και δεν υπήρχε ουτε μπλόκ. Όπως και στην πορεία της πρωτομαγιάς έτσι και αυτήν τη φορά δεν εμφανίστηκαν διμοιρίες των ΜΑΤ αλλα μόνο ασφαλίτες που ακολουθούσαν την πορεία ήτε πεζοί ήτε με μηχανάκια.

Mar
05
2010
0

Ενημέρωση και φωτογραφίες απο τη σημερινή πορεία στα Χανιά

Η πορεία που είχε καλεστεί για τις 12:30 ξεκίνησε κατα τις 1:30 λόγω των ομιλιών των εκπρωσώπων απο τους φορείς που καλούσαν (Ε.Λ.Μ.Ε, ΑΔΕΔΥ, Γ.Σ.Ε.Ε) μεταξύ των οποίων κάποιοι έφαγαν και κράξιμο. Η Πορεία έκανε τη κλασσική διαδρομή (Αγορα, 1866, Κυδωνίας,Αγορά) και είχε αρκετό κόσμο αν αναλογιστεί κανείς οτι αποφασίστηκε μόλις χτές. Σίγουρα περισσότερα απο 300 άτομα. Επίσης κατα τη διάρκεια της πορείας πετάχτηκαν αυγά στα γραφεία του ΠΑ.ΣΟ.Κ στη Κυδωνίας και μετά τη λήξη κάηκε μια σημαία της Ε.Ε.

Feb
25
2010
1

Απεργιακή πορεία 24/2/10 στα Χανιά

Η συγκέντρωση ήταν προγραμματισμένη για τις 11.00πμ. στην αγορά. Το κκε μ-λ είχε προσυγκέντρωση στο δημαρχείο, ο σύλογος φοιτητών έξω από το κτίριο παπαδοπέτρου ενω  το ΠΑΜΕ κάλεσε ξεχωριστά στην πλατεία 1866. Η πορεία είχε σίγουρα περισσότερο κόσμο απο αυτή της προηγούμενης απεργείας στις 10 του μήνα. Οι περισσότεροι λένε για πάνω απο 400 άτομα ενώ κάποιοι άλλοι και για περισσότερους απο 500. Ενδιαφέρον το ανυπόγραφο πανό των συντρόφων οπου αναγραφόταν: Απεργείες διαρκείας και οχι κοροϊδίας.

Η πορεία έκανε το κλασσικό δρομολόγιο (αγορά,1866,Κυδωνίας, αγορά) με τη διαφορά οτι συνέχισε αν και με εσθητά λιγότερο κόσμο απο πρίν μεχρι τη πλατεία δικάστηρίων. Στα δικαστήρια ο κόσμος που είχε συνεχίσει απο την αγορά άρχισε να διαλυέται και το μπλόκ του συλόγου φοιτητών, των συντρόφων αλλα και κάποιος άλλος διάσπαρτος  κόσμος συνέχισαν μέχρι το κτήριο Παπαδοπέτρου οπου ο σύλογος φοιτητών έκανε συντονιστικό.

Powered by WordPress | Theme: Siteslike

css.php