Sep
11
2010
0

Ενας έκρυθμος χειμώνας έρχεται

Διακοπές τέλος και γυρνάμε στο πολιτικό σκηνικό το οποίο φαίνεται οτι φέτος θα είναι ενδιαφέρον. Μετά απο ενα καλοκαίρι που μπήκαμε στο ΔΝΤ και φάνηκε οτι ο κόσμος είναι έτοιμος να αντιδράσει όλοι περιμένουν το μπάμ. Ποιό θα είναι το μπάμ; Ίσως ακόμη και η ΔΕΘ. Ήδη τα πράγματα είναι έκρυθμα. Παπούτσια πετάγονται στον Γεωργάκη, εφορείες καίγονται, οι φορτηγατζήδες έχουν εξαγριωθεί όπως και πόλυς άλλος κόσμος και η πορεία στην Θεσσαλονίκη ξεκινάει. Και είναι πλέον πιθανό μέσα στο χρόνο η πολιτική αμφισβήτηση να φτάσει στα μεγαλύτερα επίπεδα που έχει φτάσει σε αυτή τη χώρα. Ο Σεπτέμβριος προβλέπεται δυνατός…Ας δείξουμε όλοι μας οτι δεν θα είμαστε για πάντα τα πρόβατα που το μόνο που ξέρουν να κάνουν είναι να δουλεύουν και να πληρώνουν. Ας δείξουμε οτι μπορούμε και να διεκδικήσουμε!

Jun
04
2010
0

Λίγος κόσμος στη συγκέντρωση της πέμπτης…

Μετά τις πολυπληθής (δεδομένου οτι καλέστηκαν μέσα σε μία μέρα) πορείες που έγιναν τη πρώτη του μηνός σε Αθήνα, θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις για την επίθεση του Ισραήλ στον "στόλο της ελευθερίας" καλέστηκαν συγκεντρώσεις και για τις 3 του μήνα. Δυστηχώς και στα Χανιά και στις άλλες πόλεις ο κόσμος ήταν πολύ λιγότερος.

Στα Χανιά μαζεύτηκαν γύρω στα 100 άτομα που και πάλι όπως και στην προηγούμενη πορεία για το θέμα, πολλοί απο αυτούς ήταν κόσμος μη πολιτικοποιημένος που δεν κατεβαίνει συχνά. Τελικώς δεν έγινε πορεία λόγω της μικρής προσέλευσης.

May
31
2010
0

Δολοφονική επίθεση των Ισραηλινών στα πλοία της αποστολής “Ενα καράβι για την Γάζα”

Η διεθνής αποστολή για την Γάζα που στηρίχηκε και στη πόλη μας μέσω των εκδηλώσεων του Φόρουμ Μεταναστών Χανίων χτυπήθηκε τα ξημερώματα απο το ισραηλινό ναυτικό.

Αναλυτικότερα…

Η αποστολή της οποίας το πλήρωμα ήταν απο 50 διαφορετικές χώρες μετέφερε ανθρωπιστικό υλικό στην κατεχόμενη και αποκλεισμένη απο το Ισραηλ λωρίδα της Γάζας. Τα ξημέρωματα της Δευτέρας στις 4:50 το Ισραηλινό ναυτικό επιτέθηκε στον στόλο της ελευθερίας κάνοντας χρήση πραγματικών πυρών σκοτώνοντας περισσότερους απο 2 ανθρώπους και τραυματίζοντας περισσότερους απο 30 (οι αριθμοί των νεκρών μεγαλώνουν συνεχώς) σε διεθνή χωρικά ύδατα 80 ναυτικά μίλια απο τη Γάζα.

Κατα τη διάρκεια της νύχτας και πρίν την ισραηλινή εισβολή έγινε διαδήλωση με χιλιάδες διαδηλωτές στην Κωνσταντινούπολη και κύριο αίτημα να μην γίνει επέμβαση στην αποστολή.

Σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις καλούνται συγκεντρώσεις σήμερα το απόγευμα ενώ και στα Χανιά καλείται συγκέντρωση σήμερα στη πλατεία αγοράς στις 7:30 μ.μ

May
25
2010
2

Φασιστική επίθεση με μολότοφ σε σπίτι μεταναστών στη Παλιά Πόλη

Και πάνω που είχαμε ηρεμίσει με το πρόβλημα των νεοναζι στα Χανιά γίνεται το χθεσινό. Χθές 4 μηχανάκια πέταξαν μολότοφ σε σπίτι που έμεναν μετανάστες στη Παλιά Πόλη.

Πιο συγκεκριμένα μετά τα μεσάνυχτα της Δευτέρας 24/5 4 μηχανάκια ξεκίνησαν απο τη Μητρόπολη και περνώντας απο τη οδό Σήφακα πέταξαν 2 μολότοφ σε κατοικία που διαμένουν μετανάστες. Σύμφωνα με μαρτυρίες γειτόνων οι περισσότεροι ήταν μεταξύ 17 και 19 χρονών και κοντοκουρεμένοι ενώ σε ένα απο τα μηχανάκια υπήρχε και μια κοπέλα. Η φωτιά δεν πήρε ευτυχώς μεγάλες διαστάσεις αφου οι 4 μετανάστες που ήταν εκείνη την ώρα μέσα στο σπίτι βγήκαν έγκαιρα και έσβησαν την φωτιά.

Την Τετάρτη 26/5 καλείται απο το Φόρουμ Μεταναστών Κρήτης συγκέντρωση στο σπίτι των μεταναστών στη οδό σήφακα με σκοπό να γίνει πληροφόρηση στη γειτονιά σχετικά με το συμβάν.

Mar
07
2010
0

Πρυτανική λάσπη ενάντια στη Rosa Nera

Την Τρίτη 2 του μηνός ήταν προγραμματισμένη η δημοπρασία του κτηρίου της παλιάς Μεραρχίας στο λιμάνι των Χανίων το οποίο έχει καταληφθεί απο το 2004 και είναι γνωστό πλέον ως κατάληψη Rosa Nera. Η κατάληψη λειτουργεί αμεσοδημοκρατικά, αντιεραρχικά και συλογικά κάτι που φυσικά ενοχλεί την εξουσία εξού και έχει ανα καιρούς απηληθεί με ποικίλους τρόπους μεταξυ των οποίων διακοπή του ρέυματος στο κτήριο και μύνηση απο τον πρύτανη Γρυσπολάκη σε 2 άτομα με τη κατηγορία οτι έμεναν στη Rosa Nera.

Πρόσφατα και με τη βοήθεια της εισαγγελικής απόφασης απο τον Άρειο Πάγο οπου δίνει την άδεια να εκκενωθούν οι καταλήψεις που ανήκουν στο πανεπιστήμιο Κρήτης ο Γρύσπο αποφάσισε να πάρει τον εύκολο στόχο και τα κατάφερε. Το κτήριο Παπαδοπέτρου είναι πλέον στα χέρια του αλλα δεν του φτάνει αυτό, ο πρήτανης θέλει να καταστήλει και τη Rosa Nera.

Όπως και με το παπαδοπέτρου έτσι και με τη Rosa πρώτο του βήμα είναι η δημοπρασία του κτηρίου,. Η διαφορά όμως είναι οτι τα πράγματα στη περίπτωση της Rosa δεν θα είναι τόσο εύκολα και αυτό το είδε απο την αρχή. Η δημοπρασία μετα απο τη παρουσία των καταληψιών αλλα και αλληλέγγυων αναβλήθηκε και το μεγαλύτερο όπλο του Γρυσπολάκη είναι η συκοφαντία και οι ψευτιές στα ΜΜΕ.

Στις δηλώσεις του στα τοπικά ΜΜΕ αναφέρει πολλά ψεύδη οπως…

Κατα τον πρύτανη: Τα μέλη της κατάληψης χειροδίκησαν ενάντια στο Διευθηντή των ΤεχνικώνΥπηρεσιών Γιώργο Καπετανάκη οπου του έσκισαν το πουκάμισο και δέχτηκε μια γροθιά.

Πως έγιναν τα πράγματα: Ο κύριος Καπετανάκης ο οποίος δεν είχε συμπεριφορα κυρίου αποφάσισε με τραμπούκικο τρόπο να μπεί στην αποκλησμένη απο τους Ροζανερίτες και τους αλληλέγγυους αίθουσα σπρώχνοντας αυτούς που ήταν στη πόρτα. Αν και η συμπεριφορά του ήταν σαφώς προκλητική το μόνο που έγινε ήταν να απομακρινθεί απο τους συντρόφους με αποτέλεσμα να ανοίξει το πουκάμισο του κατα 3 πόντους! Γροθιά ουδέποτε δέχτηκε!

Κατα τον πρύτανη: Όταν ο κ. Καπετανάκης μπήκε σε ενα γραφέιο δίπλα απο τη Τεχνική Υπηρεσία χειροδίκησαν και εναντίον της γραμματέως του τμήματος Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης.

Πως έγιναν τα πράγματα: Πολύ απλά δεν έγιναν. Τα συγκεκριμένα τουλάχιστον ουδέποτε.

Κατα τον πρύτανη: Ολα αυτά ειναι καθαρός φασισμός.

Πως είναι τα πράγματα: Αυτός που μιλάει για φασισμό είναι ο μόνος πρύτανης ενάντια στην ελεύθερη διακήνηση ιδεών στο Πανεπιστήμιο (indymedia athens), έχει δηλώσει δημοσίως οτι αδιαφορεί για τους φοιτητές του, είναι πρωτοστάτης στη κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου και είναι καταχρηστικά στη θέση αυτή αφου στις τελευταίες πρυτανικές εκλογές μετρήθηκαν μόνο οι ψήφοι των καθηγητών.

Κατα τον πρύτανη: Το δικαιολογιτικό των συγκεκριμένων ατόμων ήταν οτι μένουν άνθρωποι μέσα στο κτήριο.

Πως είναι τα πράγματα: Αυτό είναι δευτερεύον. Το πρωτεύον είναι οτι η Rosa Nera είναι κοινωνικός και πολιτικός χώρος. Αυτο βαίβεα δεν βολεύει. Ακούγεται καλύτερα το οτι το μόνο που θέλουν αυτα τα άτομα είναι ενα μέρος να μένουν.

Κατα τον πρύτανη: Βλέπω κατα καιρούς διάφορους ανθρώπους αλλοδαπούς κατα κανόνα να μπαινοβγαίνουν σε αυτό το κτήριο και να χρησιμοποιούν αυτή τη στιγμή το ηλεκτρικό ρεύμα το οποίο έχουν πάρει απο το πολυτεχνείο και απο άλλες πηγές.

Πως είναι τα πράγματα: Μπαινοβγαίνουν και αλλοδαποί στη κατάληψη αλλα σίγουρα δεν είναι η πλοιοψηφία. Ακόμη και να ήταν όμως που είναι το το κακό; Μήπως αντιληφθήκατε και εσείς ενα ρατσισμό στα λόγια του; Οσο για το ρεύμα η μόνη πηγή είναι η πρυτανεία και αν θέλετε να εξοικονομήσετε χρήματα για το Πολυτεχνείο κύριε πρύτανη να κάνετε έκπτωση στις μίζες που τσεπώνετε.

Feb
28
2010
0

Άυτοι είναι οι φοβεροί και τρομεροί φασίστες των Χανίων;

Ψάχνοντας στο ιντερνετ χθές βρήκα μια ενδιαφέρουσα κατα κάποιο τρόπο σελίδα που αναφερόταν στην επίθεση στη κοπέλα απο τα φασιστοειδή τη Τετάρτη 24 του μήνα. Το ενδιαφέρον είναι οτι τα σχόλια που είναι σαφώς υπέρ της “επαναστατικής” κίνησης είναι μεταξύ άλλων αν οχι ολα απο αριστερούς πατριώτες!

Για να καταλάβετε καλύτερα σας παρουσιάζω την ανακοίνωση της είδησης που γίνεται απο τον “Εθνικοεπαναστατικό Πυρήνα Κρήτης – Χαϊνηδες” που κατα κάποιο τρόπο είναι σαν να αναλαβάνει την ευθήνη της επίθεσης.

——————————————————————————-

“Χθεσινή επίθεση δύο αριστερών εθνικοεπαναστατών σε δεξιά καθηγήτριά τους, διότι αναπαρήγαγε δεξιά αντιφασιστικά ψεύδη περί “πολυπολιτισμικότητας”.
Η ίδια στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων δήλωσε πως δεν είναι σε αριστερό κόμμα. Εάν η ηλίθια πίστευε πως θα κάναμε επίθεση σε συναγωνιστή αριστερού κόμματος, είναι γελασμένη. Απλά ντρεπόταν να πει την αλήθεια.
Να ξέρει πως εάν συνεχίσει με τον ίδιο τρόπο, θα πάθει πολλά και χειρότερα, ευχόμενη να ήμασταν αναρχικοί και όχι αριστεροί φασίστες.”

————————————————————————-

Δεν ξέρω τι μπορεί να πάθατε διαβάζοντας αυτες τις ασυναρτησίες. Ο δικός μου εγκέφαλος μπορώ να πω οτι μπλόκαρε για λίγο. Αν δεν το καταλάβατε είμαστε δεξιοί αντιφασίστες και αυτοί είναι αριστεροί Εθνικοεπαναστάτες συναγωνιστές των αριστερών κομμάτων (τρέχα γύρευε ποιούς εννοούν τώρα). Δεν ξέρω τι ναρκώτικά μπορεί να έχουν χρησιμοποιήσει για να φτάσουν σε αυτή τη κατάσταση αλλα τα σχόλια σε αυτή τη σελίδα είναι κωμικοτραγικά. Για του λόγου το αληθές δείτε μερικά ακόμη…

—————————————————————-

“Συγχαρητήρια στους συναγωνιστές του μαύρου κρίνου κρήτης για αυτή την επαναστατική αντι-δεξιά κίνηση!”

“Συγχαρητήρια, επικροτώ κι εγω αυτό το πρωτότυπο μισογυνικό και ναζιστικό ξέσπασμα των αδίστακτων συναγωνιστών απο την Κρήτη”
“ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΧΑΝΙΩΝ, ΑΠΟ ΕΒΡΑΙΟΥΣ, ΚΡΥΦΟΔΕΞΙΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΥΣ”

“Δεδομένου ότι με το ”παιδιά μεταναστών” στην Κρήτη εννοεί αλβανόπαιδες ποιά η γνώμη των εθνικοσοσιαλιστών του φόρουμ

“Για να μιλάνε οι συναγωνιστές Χαΐνηδες για δεξιά προπαγάνδα, προφανώς δεν εννοεί Αλβανούς – Έλληνες.
Μπράβο για την κίνησή τους πάντως.”

————————————————————————

Αυτά είναι μερικά απο τα σχόλια στη σελίδα http://webwar2.org/index.php/topic,11394.msg105574/topicseen.html#new

Ή κάποιοι έκαναν μια καλοστημένη φάρσα – πλάκα μετά απο τη διάσταση που έχει πάρει το θέμα ή οι φασίστες στα Χανιά είναι για το ψηχιατρείο.

Powered by WordPress | Theme: Siteslike

css.php