Jun
04
2010
0

Λίγος κόσμος στη συγκέντρωση της πέμπτης…

Μετά τις πολυπληθής (δεδομένου οτι καλέστηκαν μέσα σε μία μέρα) πορείες που έγιναν τη πρώτη του μηνός σε Αθήνα, θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις για την επίθεση του Ισραήλ στον "στόλο της ελευθερίας" καλέστηκαν συγκεντρώσεις και για τις 3 του μήνα. Δυστηχώς και στα Χανιά και στις άλλες πόλεις ο κόσμος ήταν πολύ λιγότερος.

Στα Χανιά μαζεύτηκαν γύρω στα 100 άτομα που και πάλι όπως και στην προηγούμενη πορεία για το θέμα, πολλοί απο αυτούς ήταν κόσμος μη πολιτικοποιημένος που δεν κατεβαίνει συχνά. Τελικώς δεν έγινε πορεία λόγω της μικρής προσέλευσης.

Jun
01
2010
0

Πορεία και συμβολικός αποκλεισμός στα Starbucks

Μετά την επίθεση του ισραήλ στα πλοία της αποστολής "Ενα καράβι για τη Γάζα" τα ξημέρωματα της Δευτέρας, καλέστηκαν ως άμεση απάντηση συγκεντρώσεις σε πολλές πόλεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Στα Χανιά καλέστηκε συγκέντρωση για τις 7:30 μ.μ. η οποία τελικώς μάζεψε αρκετό κόσμο και έτσι αφού μίλησαν οι εκπρόσωποι κομμάτων και οργανώσεων που συμετείχαν ακολούθησε πορεία. Ο κόσμος αρκετός (γύρω στα 600 άτομα) απο τους οποίους αρκετοί ήταν άτομα εκτός κινήματος που δεν κατεβαίνουν συχνά στο δρόμο. Το α/α μπλόκ είχε πολύ κόσμο (περισσότερα απο 100 άτομα) συμπεριλαμβανομένων όμως μέσα στο μπλόκ και άτομα διαφορέτικων πολιτικών αντιλήψεων που κάποιες φορές είναι σε άλλα μπλόκ αλλα και κόσμο που κατεβαίνει σπάνια σε πορείες.

Η διαδήλωση που ξεκίνησε απο την αγορά κατέβηκε στο λιμάνι μέσω της οδού Χάληδων και εκανε στάση στα Starbucks οπου γράφτηκαν συνθήματα στις τζαμαρίες της Ισραηλινής καφετέριας και έγινε αποκλεισμός. Δυστηχώς στον αποκλεισμό έμειναν μόνο 200 άτομα (οι περισσότεροι απο το α/α μπλόκ) και οι υπόλοιποι συνέχισαν την πορεία στο λιμάνι. Αφου τελείωσε ο αποκλεισμός ο εναπομείνοντας κόσμος συνέχισε με πορεία στο λιμάνι και κατέληξε στην Σπλάντζια.

Επίσης αν και υπήρχε δοιμιρία στο λιμάνι, δεν εμφανίστηκε κατα τη διάρκεια της πορείας η του αποκλεισμού.

May
20
2010
0

Ενημέρωση απο τη σημερινή πορεία

Η πορεία καλέστηκε απο ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ για τις 10:30 π.μ.και ξεκίνησε γύρω στις 12 αφού τελείωσαν οι ομιλίες των συνδικαλιστών. Οι αναμενόμενα λιγότεροι απο τις του 5 Μάη διαδηλωτές (500-600) έκαναν τον κλασσικό γύρο στο κέντρο της πόλης (αγορά, 1866, κυδωνίας, αγορά). Το α/α μπλόκ είχε αρκετό κόσμο ( γυρω στα 60 με 70 ατομα ) αλλα δεν φάνηκε να υπάρχει όρεξη και για πολλά αφου δεν γράφτηκαν καν συνθήματα. Βαίβεα απο την άλλη δεν έχουν μείνει και πολά σημεία για να γράψει σύνθημα κανείς, αφου όλες οι πορείες στα Χανιά διασχίζουν αυτούς τους συγκεκριμένους δρόμους κάθε φορά. Τέλος για άλλη μια φορά πετάχτηκαν αυγά στα γραφεία του ΠΑ.ΣΟ.Κ στη Κυδωνίας.

Υ.Γ. Ένα σύνθημα προς τους εργατοπατέρες που διάλεξαν να κάνει η διαδήλωση και πάλι αυτον τον μικρό κύκλο στο κέντρο και φωνάχτηκε απο το α/α μπλόκ: Καθε φορά η ίδια μαλακία, απο την αγορά μεχρι την δημαρχεία…

Ενημέρωση απ' το indymedia εδώ

May
07
2010
0

Ενημέρωση απο τη συγκέντρωνση ενάντια στη ψήφιση των νέων μέτρων την Πέμπτη

Η συγκέντρωση που καλέστηκε απο ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ έδειξε απο την αρχή οτι δεν θα μάζευε με τίποτα τον κόσμο που κατέβηκε στη πορεία της προηγούμενης μέρας. Μετά τις 7 και ενώ η συγκέντρωση είχε καλεστεί απο τις 6 αποφασίστηκε να γίνει πορεία στους δρόμους της πόλης. Εκει φάνηκε και το πλήθος του κόσμου. Πανω-κάτω 200 διαδηλωτές απο τους οποίους οι περισσότεροι ( και ο α/α χώρος) ήταν στο μπλόκ του συλλόγου φοιτητών. Η πορεία έκανε την κλασσική διαδρομή στο κέντρο της πόλης (αγορά-1866-Κυδωνίας-αγορά) και όπως και στην προηγούμενη πορεία πετάχτηκαν αυγά στα γραφεία του ΠΑ.ΣΟ.Κ στην Κυδωνίας. Γενικά το κλίμα ήταν μουντό μετά τα γεονότα με τους 3 νεκρούς στην Αθήνα και δεν κατέβηκαν παρα ελάχιστοι εργαζόμενοι.

May
05
2010
2

Πολυπληθής η σημερινή πορεία στα Χανιά

Όπως και σε άλλες πόλεις έτσι και στα Χανία η σημερινή απεργιακή πορεία είχε πολύ κόσμο. Η πορεία ξεκίνησε κατά τις 12 π.μ. απο την πλατεία αγοράς και έκανε το κλασσικό δρομολόγιο με την διαφορά οτι τερμάτησε στη νομαρχία και οτι αντι να στρίψει απο την 1866 και να πάει Κυδωνίας έστριψε τρείς δρόμους μετά στην Μ.Μαργουνίου. Οι δυνάμεις καταστολής αν και υπήρχαν δεν εμφανίστηκαν και υπήρξε μόνο μία οπτική επαφή με μια δοιμιρία ΜΑΤ που και αυτή ήταν σε μακρινή απόσταση. Στη διάρκεια της ομολογουμένος δυναμικής πορείας γράφτηκαν πολλά συνθήματα και πετάχτηκαν αυγά και γιαούρτια στα γραφεία του ΠΑ.ΣΟ.Κ. στην Κυδωνίας. Αν και δύσκολο να υπολογιστεί το πλήθος της πορείας πρέπει να είχε 1500 με 2000 διαδηλωτές (με κάθε επιφύλαξη). οσο για το α/α μπλόκ είχε και αυτό αρκετό κόσμο. Ιδιαίτερα στην αρχή μπορεί να είχε και 100 άτομα. Αργότερα ο κόσμος του μπλόκ λιγόστεψε.

Ακολουθούν φωτογραφίες απο την αγορά πριν ξεκινήσει η πορεία, απο μερικά μπλόκ της πορείας αλλα και απο την ληξη στα διικαστήρια.

Για να δείτε τις εικόνες στο κανονικό τους μέγεθος κάντε κλικ πάνω τους

May
03
2010
0

Ενημέρωση απο τις πορείες της πρωτομαγιάς και την έκτακτη για τα νέα οικονομικά μέτρα

Πορεία Πρωτομαγιάς

Η πορεία της πρωτομαγιάς ξεκίνησε κατα τις 11:30 π.μ. αφού έληξαν οι ομιλίες των εκπροσώπων απο κόμματα και οργανώσεις. Οι διαδηλωτές ήταν περίπου 400 σε αριθμό αλλα οστώσο το Α/Α μπλόκ δεν είχε πολύ κόσμο (γυρω στα 30 άτομα). Η πορεία έκανε την κλασσική διαδρομή και μετά κάποιος κόσμος απο το Α/Α μπλόκ πήγε στις κοντινότερες τράπεζες και έγραψε συνθήματα. Σε ολη τη πορεία η παρουσία των δυνάμεων καταστολής ηταν μικρή και δεν εμφανίστηκαν διμοιρίες των ΜΑΤ.

Πορεία για τα νέα οικονομικά μέτρα (Κυριακή 2 Μαϊου)

Η συγκέντρωση καλέστηκε απο την επιτροπή αγώνα με αφορμή την ανακοίνωση των νέων οικονομικών μέτρων και ο κόσμος έμαθε οτι θα γινόταν συγκέντρωση και ίσως και πορεία μόνο μέσω τηλεφώνων και ίντερνετ. Όπως και να 'χει στη πλατεία αγοράς μεζεύτηκαν γύρω στα 150 άτομα και τελικά έγινε πορεία που ξεκίνησε απο την αγορά, κατέβηκε την οδο Χάλιδων, διέσχισε παραλιακά το λιμάνι και κατέληξε στο Κούμ Καπί. Κατα την διάρκεια της παρείσφρησε και άλλος κόσμος και ίσως οι διαδήλωτες να έφτασαν τους 200. Η παρουσία του Α/Α χώρου μιδαμινή και δεν υπήρχε ουτε μπλόκ. Όπως και στην πορεία της πρωτομαγιάς έτσι και αυτήν τη φορά δεν εμφανίστηκαν διμοιρίες των ΜΑΤ αλλα μόνο ασφαλίτες που ακολουθούσαν την πορεία ήτε πεζοί ήτε με μηχανάκια.

Apr
17
2010
0

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Μάριο Ζ.

100 άτομα περίπου βρέθηκαν το απόγευμα της πέμπτης στην πλατεία αγοράς σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Μάριο Ζέρβα. Ο Μάριος είναι εδω και 4 εβδομάδες προφυλακισμένος μέτα απο την αναίτια και χωρίς ενοχοποιητικά στοιχεία σύλληψη του κατα τη διάρκεια της απεργιακής κινητοποίησης στις 11 Μάρτη στην Αθήνα.

Στα πλαίσια της ημέρας πανελλαδικής δράσης αλληλεγγύης στον Μάριο Ζέρβα (15/4). Καλέστηκε συγκέντρωση στην αγορά της πόλης οπου κατα τη διάρκεια της (5 μ.μ. – 7:30 μ.μ.) στήθηκε μικροφωνική και μοιράστηκαν πολλά κείμενα σχετικά με την υπόθεση του Μάριου. Επίσης στην αγορά στήθηκαν και αρκετά πανό απο διάφορες συλλογικότητες και πολιτικές ομάδες που συμετείχαν στη συγκέντρωση. Η αντίδραση του κόσμου σχετικά αδιάφορη (όπως συνήθως άλλωστε) αν και σαφώς η συγκέντρωση τράβηξε τα βλέματα των πολιτών.

Το κείμενο που μοιράστηκε μπορείτε να το δείτε εδώ

Apr
15
2010
0

Κείμενο-κάλεσμα για την συγκέντρωση σήμερα στην αγορά

ΟΥΤΕ ΜΕΡΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ

O 28χρονος Μάριος Ζέρβας διανύει πλέον την τέταρτη βδομάδα προφυλακισμένος στις φυλακές Κορυδαλλού γιατί τόλμησε να συμμετέχει διαμαρτυρόμενος μαζί με χιλιάδες κόσμο κατά των νέων μέτρων της κυβέρνησης, στη διάρκεια της μεγάλης απεργιακής κινητοποίησης της Πέμπτης 11 Μάρτη στην Αθήνα. Προφυλακίστηκε μετά από αναίτια σύλληψη και ψευδείς κατηγορίες των αστυνομικών που τον συνέλαβαν, χωρίς κανένα ενοχοποιητικό στοιχείο, πλην της κατασκευασμένης μαρτυρίας ενός ψεύτη, ασύδοτου και πορωμένου αστυνομικού των ΜΑΤ, που κατέθεσε σε βάρος του ότι είχε κρυμμένα τα χαρακτηριστικά του, ότι του είχε εκσφενδονίσει μολότοφ και ότι κινδύνεψε από φωτιά.

Στην προανάκριση προσκομίστηκε άφθονο οπτικοακουστικό υλικό που αποδεικνύει αδιάψευστα ότι το πρόσωπο του ήταν εντελώς ακάλυπτο, ότι καμία μολότοφ ή φωτιά δεν υπήρξε στην γύρω περιοχή και ότι στο σημείο εκείνο δεν υφίστατο καμία ένταση. Στο σάκο του βρέθηκαν αποκλειστικά αντικείμενα της δουλειάς του (μαγιώ, αφρόλουτρο, μπουρνούζι, σαγιοναρες) ως δάσκαλου κολύμβησης σε νήπια στο ΟΑΚΑ, όπου επρόκειτο να πάει μετά το τέλος της πορείας. Κατά την ανάκριση ο Μάριος επικαλέστηκε δεκάδες πολίτες που βρίσκονταν παρόντες στο γεγονός και που προσφέρθηκαν αυθόρμητα να καταθέσουν την αλήθεια. Ανακριτής και εισαγγελέας όμως αγνόησαν επιδεικτικά τους δεκατρείς μάρτυρες υπεράσπισης και όλο το υλικό και προχώρησαν στην πρωτοφανή απόφαση για προφυλάκιση του.

Σε μια περίοδο βαθιάς συστημικής κρίσης και οικονομικής λεηλασίας, κάθε προσπάθεια για εκμαίευση συναινέσεων είναι καταδικασμένη στην αποτυχία. Το κράτος επιχειρεί να ανακόψει το κύμα κοινωνικής αμφισβήτησης και σύγκρουσης, με όπλα τη λάσπη και τη ‘’σιδηρά φτέρνα’’ της καταστολής. Οι ψευδείς καταθέσεις αστυνομικών αποτελούν πρακτική που εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο κλιμακούμενης θεσμικής βίας, αστυνομικής αυθαιρεσίας και στοχοποίησης εξιλαστηρίων θυμάτων προς παραδειγματισμό. ‘’Μηδενική ανοχή’’ , στυγνός εκφοβισμός και τρομοκράτηση προς κάθε κατεύθυνση είναι η νοοτροπία του «προστάτη» υπουργού. Καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες μιας ολοένα εντεινόμενης δράσης με στόχο να αποτραπεί η συμμετοχή των πολιτών σε κινητοποιήσεις – φαινόμενο που καταδεικνύεται από πλήθος πρόσφατων παραδειγμάτων, όπως οι εκατοντάδες συλλήψεις και προληπτικές προσαγωγές στις πορείες , η σύλληψη του φοιτητή Γ. Δημητρίου με τις πυζάμες στη Θεσσαλονίκη, η επίθεση στο Μανώλη Γλέζο και τελευταία η σύλληψη και προφυλάκιση του Μάριου. Οι ‘’προστάτες’’ του πολίτη , που ευτελίζουν, ταλαιπωρούν και κατατρομοκρατούν , συνήθως δεν είναι σε θέση ούτε να υποστηρίξουν τις καταθέσεις τους στο δικαστήριο. Χαρακτηριστικό της … αξιοπιστίας τους στην περίπτωση του Μάριου, είναι ότι οι καταθέσαντες στο δικαστήριο αστυνομικοί – ας σημειωθεί εδώ ότι όλες οι καταθέσεις ήταν καρμπόν της πρώτης – είχαν στην τσέπη αντίγραφο της προανακριτικής τους κατάθεσης, το οποίο και συμβουλεύονταν κρυφά. Διαρκώς νέα κρούσματα αδικαιολόγητης αστυνομικής βίας και κατάχρησης εξουσίας γίνονται γνωστά, με θύματα όχι μόνο μεταξύ όσων διαμαρτύρονται ενεργά και συμμετέχουν στα κοινωνικά κινήματα, αλλά και άλλων πιο αδύναμων, οι οποίοι εξωθούνται συστηματικά στο περιθώριο, όπως μετανάστες, μειονοτικοί, πρόσφυγες, τοξικοεξαρτημένοι κ.π.α.

H απάντηση σε τέτοιες μεθοδεύσεις βρίσκεται εκεί που δινόταν πάντα: στο δρόμο.

ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΤΩΡΑ Ο ΚΟΥΚΟΥΛΟΝΟΜΟΣ

ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗ ΤΟΥ ΜΑΡΙΟΥ ΖΕΡΒΑ & ΠΑΥΣΗ ΤΩΝ ΔΙΩΞΕΩΝ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ & ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΩΝ ΤΗΣ 11/ 03/10

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΠΕΜΠΤΗ 15/04/10 & ΩΡΑ 17.00 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

Mar
17
2010
0

Αντιφασιστικη πορεια στη Χαλέπα

Λίγες μέρες μετά απο τη χάραξη της σβάστιγκας σε δασκάλα στη περιοχη της Χαλέπας γεγονός που συζητήθηκε πολύ στα Χανιά αλλα και σε όλη την Ελλάδα έγινε συνέλευση με πολύ κόσμο απο διαφορετικόυς πολιτικούς χώρους και συλλογικότητες και αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί πορεία στη Χαλέπα αλλα και μικροφωνικές που θα ενημερώνουν για τις φασιστικες επιθέσεις που έχουν γίνει το τελευταίο καιρό και θα καλούν τον κόσμο να διαδηλώσει. Μετά απο πολλές μικροφωνικές (η μια απο αυτές ακυρώθηκε) και προπαγάνδιση ήρθε η μέρα της πορείας.

Περίπου 250 άτομα διαδήλωσαν με κεντρικο πανώ “Κανένας φασίστας ποτέ και πουθενά”στις ανατολικές συνοικίες των Χανίων σε μια μεγάλη σε διαδρομή πορεία που πέρασε κυρίως απο γειτονιές και μικρούς δρόμους αφου αυτός ήταν και ο σκοπός. Ξέκινώντας απο τη πλατεία Ελ.Βενιζέλου ο κόσμος κατευθήνθηκε προς το ΤΕΙ μέσω των οδών Μαυρογένους, Βρίγκα και Ρωμιανού. Εν συνεχεία αφού έκανε μερικά ακόμη τετράγωνα στη περιοχή κινήθηκε και πάλι προς τη πλατεία Ελ.Βενιζέλου. Ανέβηκε τη οδό Δαγκλή και μετά τη Σαμαριάς κάνωντας και στάση στα σχολία της Αμπεριάς. Τελικώς η πορεία έφτασε στη Ηρώων Πολυτεχνείου μέσω της Κροκιδά και απο εκεί ξαναπήγε στη πλατεία Ελ. Βενιζέλου μέσω της ομώνημης οδού.

Αν και η διαδρομή ήταν μεγάλη και κουραστική φωνάχτηκαν και γράφτηκαν συνθήματα ενω μοιράστηκαν και κείμενα στους περαστικούς σε όλη τη διάρκεια της. Η αντίδραση του κόσμου ήταν αρκετά καλή και γενικά δεν έγινε κανένα παρατράγουδο αφου αντίθετα με ότι πίστευαν κάποιοι, φασίστες δεν εμφανίστηκαν ούτε για δείγμα. Ενώ η παρουσία της αστυνομίας (πείτε τους και μπάτσους) ήταν μικρή και αν και υπήρχαν δοιμηρίες δεν εμφανίστηκαν ούτε αυτές.

Ακολουθούν φωτογραφίες αλλα και η διαδρομή της πορείας.

Mar
08
2010
0

Ενημέρωση και φωτογραφίες απο το αντιφασιστικό πανεκπαιδευτικό σηλλαλητήριο

Μετά τις τελευταίες φασιστικές επιθέσεις στα Χανία είχε καλεστεί για σήμερα πανεκπαιδευτικό σηλλαλητήριο και πορεία απο την πλατεία Αγοράς στις 12:30 ενω ο σύλλογος δασκάλων και νηπιαγωγών και η ΕΛΜΕ Χανίων είχαν προκηρύξει 2ωρη στάση εργασίας για να διεκολύνουν καθηγητές και μαθητές να κατεύουν στη πορεία.

Η πορεία που ξεκίνησε γυρω στις 1:30 ειχε περίπου 300 άτομα και έκανε τη συνηθισμένη διαδρομή (αγορα, 1866, Κυδωνίας, αγορα) με διαφορά οτι μετά συνέχισε μέχρι τη πλατεία δικαστηρίων οπου ακολούθησε συναυλία με μαθητικά συγκροτήματα. Γενικά η παρουσιά μαθητών ηταν αρκετά μεγάλη αντίθετα με τους καθηγητές και δασκάλους που ήταν πολύ λιγότεροι απο την Παρασκευή ενω το α/α μπλόκ είχε και αυτό αρκετό κόσμο. Κατα τη διάρκεια της πορείας μοιράστηκαν κείμενα και γράφτηκαν αρκετά συνθήματα.

Powered by WordPress | Theme: Siteslike

css.php